Taalcentrum-VU heeft grote ambitie met Scriptplus

9 februari 2017

Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit groeit en heeft schrijversvakschool Scriptplus overgenomen van de Hogeschool van Amsterdam.


Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit heeft schrijversvakschool Scriptplus overgenomen van de Hogeschool van Amsterdam. Scriptplus maakte sinds 2006 deel uit van deze hogeschool. Scriptplus verzorgt van origine een groot literair schrijfaanbod en heeft dat uitgebreid met een keur aan zakelijke schrijftrainingen. Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit neemt Scriptplus graag over en heeft er grote plannen mee.

Groeiplannen

Binnen Taalcentrum-VU is programmamanager Marijke Kranenburg verantwoordelijk voor Scriptplus. Haar ambitie is het bestaande schrijfonderwijs verder uit te bouwen. ‘De aanpak van Scriptplus wérkt. Terugkerende cursisten, zeer goede evaluaties, cursisten die na afloop hun professionele schrijfvaardigheid flink hebben verbeterd of een boek publiceren. Iedere deelnemer krijgt intensieve begeleiding in een kleine groep. De leeromgeving is veilig, constructief én uitdagend. Ik wil het aanbod iets strakker trekken en uitbreiden, maar ik zie grote kwaliteiten die ik wil vasthouden.’

Goede nieuwe plek

‘Scriptplus paste niet langer binnen de visie van de Hogeschool van Amsterdam, maar heeft nu een goede nieuwe plek gekregen’, zegt Jelle Jeensma, tot eind vorig jaar directeur van Scriptplus. ‘Taalcentrum-VU heeft ruime ervaring in zakelijke taal- en communicatietrainingen. De infrastructuur is alvast helemaal op orde.’ Jeensma stapt zelf niet over; hij slaat na vijf jaar Scriptplus een andere weg in.

Zakelijke schrijftrainingen: rijk aanbod

‘De zakelijke schrijftrainingen van Scriptplus vormen een welkome aanvulling op ons eigen pakket’, zegt directeur Rob Doeve van Taalcentrum-VU. ‘Wij hebben een reputatie in Engelse taaltrainingen en in Nederlandse communicatietrainingen. Denk aan Beleid Schrijven met Impact, Zakelijk bloggen of Klantgericht e-mailen. Daar sluit het Scriptplus-pakket mooi op aan. Natuurlijk ga ik ook bekijken of we het aanbod op onderdelen kunnen samenvoegen.’

Voor de huidige cursisten van Scriptplus verandert er door de overname niets: de gangbare cursussen vinden gewoon plaats, gegeven door dezelfde docenten, op de goed bereikbare Amstelcampus in de binnenstad van Amsterdam.

Wij werken voor Springer Media PropertyView Hamilton Bright Prorail RNW Media Makelaarsvereniging Amsterdam Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht AVAG/VUmc OOM verzekeringen Pokon Naturado Rijksmuseum Amsterdam UMC Gemeente Alkmaar Woonstichting Rochdale KWF Kankerbestrijding Meer »
© Taalcentrum-VU   /  Algemene voorwaarden: Trainingen - Vertalingen   /  Sitemap   /  Colofon