VU start met cursussen Chinees voor studenten

7 september 2016

De Vrije Universiteit start in oktober met cursussen Chinees. Zo wil de VU studenten de kans geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de meest gesproken taal van de wereld. Studenten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de beginnerscursus, die wordt verzorgd door het Taalcentrum-VU.


Waarom een beginnerscursus Chinees?

Marijke Kranenburg, programmamanager van het Taalcentrum-VU: ‘De vraag is vooral waarom we er niet éérder mee begonnen zijn.’ Kranenburg, die zelf een jaar in China gewoond heeft, ziet dat steeds meer Nederlanders naar China gaan. ‘Studenten reizen door China, gaan er stage lopen of gaan op uitwisseling. Je begint met een voorsprong als je je al in het Chinees verdiept hebt.’

Nuttige basiskennis voor studenten

Het is de bedoeling dat het aanbod na de beginnerscursus wordt uitgebreid met vervolgcursussen. Docente Lonneke Mennen: ‘Na de beginnerscursus kun je al een woordje meespreken, en zeker al iets verstaan. Je beschikt over nuttige basiskennis.’ Mennen behandelt ook het schrift al in de beginnerscursus. ‘Niet alleen omdat het leuk is om te kunnen laten zien dat je al een aantal Chinese karakters kent, het is ook heel praktische bagage.’

Inschrijving gestart

Studenten kunnen zich inschrijven op www.taalloket.nl, een website van het Taalcentrum-VU. Ze moeten wel zelf betalen voor de cursus, want de universiteit stelt er (nog) geen geld voor beschikbaar. De cursus is zo betaalbaar mogelijk gehouden en kost € 210,-. Als daarvoor voldoende ruimte is in de groep, kunnen ook niet-studenten zich inschrijven.

Wij werken voor Springer Media PropertyView Hamilton Bright Prorail RNW Media Makelaarsvereniging Amsterdam Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht AVAG/VUmc OOM verzekeringen Pokon Naturado Rijksmuseum Amsterdam UMC Gemeente Alkmaar Woonstichting Rochdale KWF Kankerbestrijding Meer »
© Taalcentrum-VU   /  Algemene voorwaarden: Trainingen - Vertalingen   /  Sitemap   /  Colofon