Vage volgers

Door Annette van der Schee

Rookvrijpolis wil mij volgen op Twitter. En NatureRunsWild. En ook de schooldokter. Ik voel me gevleid. Yes, nieuwe volgvragers! Ik ben populair! Maar dan slaat de twijfel toe. Wat moeten ze van mij? Waarom ben ik interessant om te volgen? En wil ík deze volgers eigenlijk wel?


Oké, de schooldokter volg ik zelf. Geeft soms best nuttige tips in netelige opvoedkwesties voor mijn drie snoezige kids. Maar waarom is Rookvrijpolis in mij geïnteresseerd? En NatureRunsWild, wat is dat überhaupt voor club? Even googelen levert mij weinig aanknopingspunten op: ‘Gekke, leuke, confronterende en creatieve ideeën.’ Eh …? Ik weet niet welke associaties mijn account oproept? Ik heb geen profielinfo, je kunt hooguit zien wie ík volg. Daar zitten, uit professionele interesse, vrij veel verzekeringsmaatschappijen tussen. Als Rookvrijpolis wil je daar natuurlijk bij horen: ik volg jou, dan volg jij mij terug. Of toch maar niet?

Vage volgers

Emigreren naar Frankrijk

Nog zoiets: op LinkedIn krijg je ongevraagd suggesties als ‘groups you may like’. De groep ‘emigreren naar Frankrijk’ werd mij al eens aangeraden. Geen idee waarom. Ik heb nog nooit met de gedachte gespeeld, laat staan die digitaal gedeeld. Recenter werd EnerShe mij aanbevolen, voor vrouwen werkzaam in de energie-, gas- en oliesector. Pardon? Die omschrijving van het Taalcentrum-VU kende ik nog niet. Alleen de groep Universiteit Utrecht, daar kan ik inkomen. Op mijn persoonlijke pagina kun je lezen dat ik daar ooit heb gestudeerd. En ja, bij de alumnigroep heb ik mij al aangemeld. Is dat niet voldoende?

Grappig én eng

Ik vind ze enerzijds grappig, die volgersverzoeken en groepsaanbevelingen, anderzijds een beetje eng. Natuurlijk verwelkom ik nieuwe volgersverzoeken van harte, maar ik ben geen antirookactivist, geen natuur- en gezondheidsfreak, en al helemaal geen pensionado met een emigratiewens. Zal ik mijn profiel aanpassen? Ik doe het niet. Vage volgers: decline! Groups I may like: dat bepaal ik zelf wel..

© Taalcentrum-VU   /  Algemene voorwaarden: Trainingen - Vertalingen   /  Sitemap   /  Colofon