Slimme maatwerktraining Engels voor universiteitsmedewerkers

Slimme maatwerktraining Engels voor universiteitsmedewerkers

21 juni 2021

Contact opnemen

De VU is een tweetalige universiteit en dat doet een beroep op de Engelse taalvaardigheid van alle medewerkers. Daarom heeft het Taalcentrum-VU speciale trainingen Engels ontwikkeld voor verschillende functies aan de universiteit. Bijvoorbeeld voor medewerkers van de studentenbalie, het directe aanspreekpunt voor elke student. Zij volgden een maatwerktraining Engels: in korte tijd, en toch razend effectief.


Hoe medewerkers van OBP VU in korte tijd hun Engels verbeterden

Ook in het Engels is het visitekaartje van de VU on point

De studentenbalie is het visitekaartje van de VU en het is belangrijk dat de medewerkers de studenten professioneel en vriendelijk te woord staan. De medewerkers oefenden met vaardigheden die ze in de praktijk nodig hebben: vriendelijk omgaan met vragen over aanmelden, collegegeld, studeren in het buitenland enzovoort. In vier sessies van twee uur gingen ze met de trainer aan de slag om hun Engels te verbeteren, zowel aan de telefoon als per e-mail.

Maatwerktraining om grote stappen te zetten

Een training van viermaal twee uur lijkt misschien kort. Toch kunnen de deelnemers in die tijd grote stappen zeten, omdat de training op maat wordt gemaakt. De deelnemers waren dan ook erg enthousiast :

 • Great course, with an excellent trainer!
 • Sue was an excellent trainer, very clear and enthusiastic. She explained everything very well,
 • It really added to understanding the material better.
 • It was a complete package. 
 • I would like to compliment and thank Sue for this course. I really enjoyed it.

Teamleider Studentenbalie, Marjolein van de Vosse: ‘Ik was op zoek naar een korte, praktijkgerichte training Engels voor de medewerkers, omdat wij steeds meer internationale studenten te woord staan. Ons Engels was al van een behoorlijk niveau, maar ik was op zoek naar een stukje extra professionaliteit en klantvriendelijkheid. Die slag hebben we kunnen maken met het Taalcentrum-VU. Ze konden snel inspelen op onze wens en zo waren de medewerkers klaar voordat de zomerdrukte op de afdeling echt losbarstte.’

Interesse in een maatwerktraining Engels voor OBP? Bekijk de mogelijkheden!

Ben je ook op zoek naar een specifieke (maatwerk)training Engels voor jouw functie? Wij hebben onder andere trainingen voor:

 • HRM-adviseurs
 • medewerkers van het HRM Service center
 • onderwijscoördinatoren
 • studieadviseurs en studentendecanen
 • (directie)secretaresses
 • beleidsmedewerkers

Neem vrijblijvend contact op met Judith Meijer voor een adviesgesprek via: jmeijer@taalcentrum-vu.nl of 020 - 598 65 56.

certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
433