Nieuws

Nieuws

Lees het laatste nieuws over het Taalcentrum-VU. Waar zijn we mee bezig? Wat speelt er? Blijf op de hoogte.

Nieuws

TNO gaat voor heldere onderzoeks-rapporten

Onderzoekers zijn vaak ervaren schrijvers, maar toch zijn onderzoeksrapporten niet altijd helder en toegankelijk. Dat komt door de kennisvoorsprong die je hebt als expert: die maakt het soms lastig om jouw bevindingen te vertalen voor een breder publiek. In de training Heldere onderzoeksrapporten schrijven leren onderzoekers om de stap naar de lezer beter te zetten: samen met de trainer ontwikkelen ze strategieën om hun wetenschappelijke teksten zo toegankelijk mogelijk te maken.

Hoe komen goede vertalingen tot stand?

Collega’s David Lee en Jane Goorden gaven een workshop bij Universiteit Twente. We organiseerden deze interactieve sessie samen met het UT Language Centre. We zijn al jarenlang vertaalpartner van de universiteit, en gaven onze opdrachtgevers een kijkje in de keuken van een academisch vertaalbureau.

CBS viert 125-jarig jubileum!

Dit jaar bestaat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 125 jaar. Taalcentrum-VU mag op haar beurt ook een jubileum met deze klant vieren. Dit jaar zijn we 15 jaar trotse vertaalpartner van het CBS. Naast mooie en vaak jaarlijks terugkerende projecten, mochten we een bijdrage leveren aan 125 jaar CBS.

Taalcentrum-VU verlengt ISO 17100-certificering

Taalcentrum-VU verlengt ISO 17100-certificering. We zijn zonder tekortkomingen geslaagd voor de jaarlijkse herkeuring van Kiwa. Dat houdt in dat we voldoen aan alle eisen die de ISO 17100-norm voorschrijft.

Onderzoekers bereiken groter publiek met training van Taalcentrum-VU en ANP Business

Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit en de zakelijke tak van persbureau ANP gaan samenwerken om onderzoekers te leren hun wetenschappelijke onderzoeksresultaten toegankelijker te maken voor het grote publiek. In een nieuwe training leren zij hun bevindingen zo op te schrijven dat kranten en andere media er meer aandacht aan besteden.

Taalcentrum-VU opnieuw in top 3 Beste opleider van Nederland

​Het Taalcentrum-VU heeft wederom een plek in de top 3 van de Beste Opleider van Nederland 2023 behaald, in de categorie Communicatie. Onze taaltrainingen en communicatiecursussen werden dit jaar gemiddeld met een 8,9 beoordeeld door onze cursisten.

Kibeo leert Engelse gesprekken voeren met meer gemak

De medewerkers van Kibeo hebben steeds vaker te maken met anderstalige ouders. Om die reden wil KIbeo medewerkers handvatten bieden om de Engelse gesprekken gemakkelijker te voeren en schakelde de hulp van Taalcentrum-VU in.

100% klanttevredenheid onmogelijk? Toch niet!

Elke twee jaar laat het Taalcentrum-VU onafhankelijk onderzoek doen naar klanttevredenheid op het gebied van maatwerktrainingen Nederlands en Engels. Twee jaar geleden haalden we een geweldige score, namelijk 98% van onze opdrachtgevers was tevreden. Dat maakte de volgende ronde extra spannend, want hoger dan 98%, dat is bijna onmogelijk. Toch?

Financiële vertalingen voor De Nederlandsche Bank

Al vijf jaar vertaalt Taalcentrum-VU met veel plezier teksten voor De Nederlandsche Bank (DNB). DNB houdt toezicht op banken, bewaakt de financiële stabiliteit in ons land en adviseert de regering. Zo streeft DNB naar een veilig betalingsverkeer en sterke en betrouwbare financiële instellingen.

Novartis communiceert in toegankelijke taal

Novartis, een van de grootste farmaceuten in Nederland, wil een betekenisvolle bijdrage leveren aan de gezondheidszorg. Het bedrijf ontdekt, ontwikkelt en verkoopt innovatieve geneesmiddelen. Om patiënten te ondersteunen bij het gebruik van deze geneesmiddelen, ontwikkelt Novartis o.a. informatiemateriaal en supportprogramma’s. Tekst en uitleg in heldere, toegankelijke taal is daarbij cruciaal. Om de schriftelijke communicatie zo begrijpelijk mogelijk te laten verlopen heeft Novartis de hulp van Taalcentrum-VU ingeschakeld.

Gratis powerwebinar Overtuigende beleidsteksten schrijven

Volg de webinar en krijg binnen 30 minuten handige handvatten en tips om beleidsteksten te schrijven met impact dankzij deze powerwebinar van Taalcentrum-VU!

Taalcentrum-VU ISO 27001-gecertificeerd

Taalcentrum-VU is sinds oktober 2022 volledig gecertificeerd volgens de Europese norm voor informatiebeveiliging, de ISO 27001. Dit jaar is het bedrijf opnieuw beoordeeld, én zijn we wederom geslaagd.
certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
116