Gemeente Helmond gaat voor heldere taal in het Nederlands én Engels

Door Anniek Spekking

Sinds maart 2020 is Taalcentrum-VU vaste trainingspartner van gemeente Helmond. In samenwerking met de Helmond Academie voeren wij de Leerlijn Taal uit, waarbij wij de gemeente ondersteunen met communicatietrainingen en kwaliteitsmetingen.


De weg naar begrijpelijke taal

Een van de uitdagingen voor gemeente Helmond is om begrijpelijk en lezergericht te communiceren. Medewerkers van de gemeente vinden het soms nog lastig in te schatten welk taalgebruik past bij de ontvanger. Of het nu om inwoners van Helmond of bestuurders gaat. Daarom leren ze in onze trainingen Heldere Taal de aansluiting met de lezer te zoeken en zaken zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen.

De afgelopen jaren heeft gemeente Helmond hierin grote stappen gezet, mede dankzij de communicatietrainingen van het Taalcentrum-VU. Met een kwaliteitsmeting van brieven en e-mails wordt jaarlijks geëvalueerd wat de communicatieve vooruitgang is en welke verbeterpunten nog aandacht vragen. Op die manier houdt de gemeente de vinger aan de pols.

Time for the next step!

Er is ook in Helmond steeds meer communicatie met internationale, externe partijen. Om medewerkers hierin te ondersteunen heeft de gemeente Taalcentrum-VU gevraagd een basistraining Zakelijk Engels te verzorgen. En die bevalt goed, laat de Helmond Academie weten. Dit blijkt ook uit de enthousiaste reacties van de deelnemers en de goede beoordelingsscore van gemiddeld een 8. Let’s keep up the good work!

Tom Fletcher, junior adviseur Learning en Development bij gemeente Helmond: ‘De samenwerking met het Taalcentrum-VU verloopt erg fijn. Een vlotte trainingspartner die adequaat en betrokken te werk gaat!’


Hulp nodig bij begrijpelijke communicatie in het Nederlands of Engels binnen jouw organisatie?

Neem contact op met trainingen@taalcentrum-vu.nl en wij helpen je graag verder.

© Taalcentrum-VU   /  Algemene voorwaarden: Trainingen - Vertalingen   /  Sitemap   /  Colofon