Trainingspakket Begrijpelijk schrijven

Trainingspakket Begrijpelijk schrijven

Door Janneke Hopster

Contact opnemen

Met het oog op burgers, beslissers of beleidsmakers.

 

Ga voor meer schrijfgemak

Werk je bij de gemeente of een andere overheidsorganisatie en schrijven jij en jouw collega’s geregeld brieven en e-mails aan burgers/inwoners? Of juist voorstellen voor college en raad of beleidsteksten voor interne beslissers? De ervaring leert dat schrijfvaardigheid onderhoud vraagt. Daarom hebben we een trainingspakket ontwikkeld dat onboarders en vaste medewerkers niet alleen een goede basis voor begrijpelijk schrijven biedt, maar ook tegemoetkomt aan opfris- en verdiepingsbehoeften:

  • Basis incompanytraining: 4 dagdelen - maatwerktraining Begrijpelijk schrijven, toegespitst op burgercommunicatie of beleidsteksten.
  • Verdiepen: 1 of 2 dagdelen - inzoomen op verdiepende vragen uit de groep zoals strategisch formuleren, spelling en grammatica of een andere tekstsoort/vaardigheid.
  • Opfrissen: 1 dagdeel - terugkomsessie op basis van opgedane schrijfervaringen sinds de training (teksten, leerwensen).
  • Extra rendement: individuele e-coaching per mail bij eigen teksten tussentijds en/of na afloop van de training.

Online, op locatie of een mix: alles is mogelijk. Het resultaat? Duurzaam begrijpelijke burgercommunicatie, heldere voorstellen voor een duidelijk beleid, en meer schrijfgemak. 

Passend advies voor jouw organisatie?

Heb je interesse in de mogelijkheden voor jouw organisatie? Benader een van onze accountmanagers voor een aanbod op maat. Neem contact op via trainingen@taalcentrum-vu.nl of bel naar 020 - 244 3400. Wij helpen je graag verder.

Auteur: Janneke Hopster

Janneke is hoofd Trainingen bij Taalcentrum-VU. Wat het werken hier zo leuk maakt? Heldere taal, effectieve trainingen, kwaliteit en samenwerking waar opdrachtgevers en collega’s blij van worden.

Meer over Janneke
certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
299