180 VU-studenten online trainen? Het kan!

180 VU-studenten online trainen? Het kan!

5 mei 2020

Contact opnemen

Vorige maand zijn de tweedejaars geneeskundestudenten aan de VU binnen de Praktijkstage academische vorming gestart met de practica Academisch Engels van het Taalcentrum-VU. Even leek het erop dat corona roet in het eten zou gooien, maar in een korte tijd hebben we deze practica online weten te organiseren.

 

Vorige maand zijn de tweedejaars geneeskundestudenten aan de VU binnen de Praktijkstage academische vorming gestart met de practica Academisch Engels van het Taalcentrum-VU. Even leek het erop dat corona roet in het eten zou gooien, maar in overleg met en met behulp van de coördinatoren van de stage, Sylvia Gerritsen en Mariëlle Diepeveen, hebben wij in een korte tijd deze practica online weten te organiseren.

In totaal ging het om zo’n 180 deelnemende studenten, verdeeld over 15 groepen. De studenten werkten in een digitale leeromgeving, waarin zij zelfstandig de opdrachten maakten, zoals altijd eigenlijk. Alleen dit keer stond een docententeam (zes in totaal) online paraat voor vragen via een chatfunctie en twee docenten via videoconferentiesoftware. Op die manier kregen de studenten de ondersteuning die zij nodig hadden.

In een evaluatie met docenten kwam naar voren dat deze onlinevariant van trainen beter ging dan in eerste instantie verwacht werd. En ook de coördinatoren van de stage vanuit de VU waren zeer tevreden over hoe wij dit gezamenlijk zo snel hebben gerealiseerd en dat de docenten zo flexibel waren.

Daarnaast hebben de studenten zelf ook positieve geluiden laten horen:
‘Het online volgen van het practicum was goed te doen. De docent had de tijd goed verdeeld en was duidelijk en helder in beeld en goed te volgen.’

certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
441