Hoe financier ik mijn training of cursus, nu STAP verdwijnt?

Hoe financier ik mijn training of cursus, nu STAP verdwijnt?

4 september 2023

Contact opnemen

Wil je graag een training bij ons volgen, maar kun je de kosten zelf moeilijk opbrengen? Met het verdwijnen van de STAP-regeling verdwijnt er voor veel werknemers, werkzoekenden, en zelfstandigen een laagdrempelige subsidiemogelijkheid voor bijscholing. Welke financieringsmogelijkheden blijven er nu over? We zetten ze graag voor je op een rij.

 

1. Opleidingsbudget via je werkgever

Veel werkgevers bieden hun werknemers een (jaarlijks) opleidingsbudget aan voor persoonlijke ontwikkeling/bijscholing. Check je arbeidscontract of -voorwaarden. Is dat (nog) niet het geval, bespreek je wensen dan met je werkgever. Jouw bijscholing is immers ook in diens belang.

2. Zoek andere financiering door de overheid

Kom je er niet uit met je werkgever? Of heb je geen werkgever? Kijk dan eens op het leeroverzicht van opleidingen en financiële regelingen, een initiatief van de ministeries van OCW, SZW, sociale partners en onderwijskoepels. Vul jouw situatie in en je krijgt een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden (beurs, subsidie, lening etc.). Het zijn er bijna 300: elke regeling is voor een specifieke doelgroep met specifieke voorwaarden.

Bekende subsidieregelingen zijn:

Opties voor persoonlijke lening/aftrekbare studiekosten:

Vind je geen passende financieringsmogelijkheid? Misschien zit er via het leeroverzicht een optie voor je werkgever bij, waar zowel jij zelf als collega’s iets aan hebben.

3. Geen geld, wel trainingsbehoefte? Collega’s united!

Gooi het balletje eens op in je team: wie willen er nog meer hun taalvaardigheid opfrissen? Vraag een groepstraining op maat aan; al onze trainingen voor individuele deelnemers zijn ook verkrijgbaar als incompanytraining. De kosten per deelnemer zijn dan een stuk lager én jullie krijgen een maatwerktraining die is toegesneden op jullie specifieke werkpraktijk: met oefeningen en voorbeelden gebaseerd op jullie eigen inbreng. Teambuilding/onboarding gratis inbegrepen. Laat je adviseren door onze accountmanagers via info@taalcentrum-vu.nl of bel naar 020 - 244 3400.

certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
403