TC-VU nieuwe trainingspartner voor Gemeente Helmond

TC-VU nieuwe trainingspartner voor Gemeente Helmond

10 juli 2023

Contact opnemen

Na een zorgvuldige zoektocht heeft Gemeente Helmond Taalcentrum-VU begin maart van dit jaar geselecteerd als nieuwe trainingspartner. Taalcentrum-VU gaat in samenwerking met de Helmond Academie de leerlijn Taal uitvoeren.

 

Communicatietrainingen en kwaliteitsmetingen

Taalcentrum-VU verzorgt al dertig jaar taal- en schrijftrainingen voor onder andere de publieke sector. Vanuit onze expertise op het gebied van begrijpelijke inwonerscommunicatie gaan we gemeente Helmond ondersteunen met communicatietrainingen en kwaliteitsmetingen. Dit houdt onder andere in: trainingen lezersgericht schrijven (voor B&W en raad), spelling en grammatica. Daarnaast gaan we interne schrijfcoaches opleiden en opfristrainingen verzorgen. De kwaliteitsmeting is bedoeld als instrument om jaarlijks de vooruitgang te meten.

De kennismaking gaf de doorslag

Het beoordelingsteam van de Helmond Academie beoordeelde het trainingsvoorstel van het Taalcentrum-VU als ‘volledig passend, met interessante extra’s’. Mede doorslaggevend voor de keuze voor het Taalcentrum was het kennismakingsgesprek, met bingo en spiekpen. ‘Dit gaf ons vertrouwen dat u ons goed heeft begrepen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de trainingen leuk blijven’, aldus Helmond.

Online gestart

De samenwerking zou van start gaan met een feestelijke bijeenkomst in het theater van Helmond, maar helaas gooide corona roet in het eten. Om geen vertraging op te lopen, gaan de eerste trainingen deze maand online van start.

certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
405