Engelse gesprekken voeren

Kibeo leert Engelse gesprekken voeren met meer gemak

25 januari 2024

Contact opnemen

Kibeo is een kinderopvangorganisatie met bijna 200 vestigingen in Zuid- en Midden-Nederland, van Goes tot Apeldoorn. De medewerkers van Kibeo hebben steeds vaker te maken met anderstalige ouders. Ze bespreken belangrijke aspecten over het gedrag en de ontwikkeling van het kind met de ouders, maar dit blijkt in het Engels niet altijd even makkelijk. Kibeo wil medewerkers handvatten bieden om de Engelse gesprekken gemakkelijker te voeren en schakelde al voor verschillende vestigingen de hulp van Taalcentrum-VU in. 

Van rondleiding tot overdrachtsgesprek 

Tijdens de training staan de ervaringen van de deelnemers centraal. Het is een training die op maat is gemaakt voor de pedagogisch medewerkers, gebaseerd op de gesprekken die ze dagelijks voeren. Zo oefenen ze door middel van rollenspellen met intakegesprekken, rondleidingen, telefoongesprekken of overdrachtsgesprekken. De deelnemers vergroten hun sociaalpedagogische woordenschat en leren om te gaan met moeilijke gesprekken of met ouders die je niet begrijpen. Ook krijgen ze tips en tricks om te schakelen tussen Nederlands en Engels en om zelfverzekerder over te komen. De trainer stipt de grammatica nog eens aan en behandelt algemene mondelinge vaardigheden van het Engels. 

Training en materiaal op maat  

De inhoud van de training sluit aan op de werkpraktijk van de deelnemers en bevat voorbeelden die ze direct herkennen uit hun eigen werkdag. Naast de inhoud is ook het materiaal passend voor deze training. De deelnemers ontvangen een werkboek waar zij tijdens de trainingssessies uit werken. Hierin kunnen zij naderhand hun persoonlijke woordenlijst in bijhouden. Ook ontvangt elke vestiging onze poster met een handige lijst met Engelse woorden in de kinderopvang. Zo kunnen de deelnemers op de poster en in de persoonlijke woordenlijst de geleerde woorden gemakkelijk opzoeken ter voorbereiding op of tijdens een gesprek. 

Susanne Butijn, cluster Trainingen en Opleidingen Kibeo, over de training van Taalcentrum-VU: 

'Wij ervaren het zeker als een meerwaarde, het maakt de drempel om met ouders/klanten een gesprek aan te gaan een stuk makkelijker waardoor er op een betere persoonlijkere manier omgegaan kan worden met ouders en kinderen. Ouders worden op deze manier beter geïnformeerd over onze bevindingen wat weer in het voordeel is voor het kind waar we het tenslotte voor doen.'

Wil jij de Engelse taalvaardigheid verhogen binnen jouw team?

Bekijk deze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op via trainingen@taalcentrum-vu.nl.

776