Lorem ipsum

Spaans vertaalbureau

Op zoek naar een Spaanse vertaling van topniveau? Ons Spaans vertaalbureau werkt met ervaren native vertalers voor zowel Spanje als Zuid-Amerika.

 • Spaanse vertalingen voor Spanje en Zuid-Amerika
 • Catalaans, Baskisch, Galicisch & Aranees
 • Gecertificeerd Spaans vertaalbureau (ISO 17100)

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vertaalbureau Spaans

Het Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld. Het is de eerste taal van meer dan 500 miljoen mensen en daarmee is de Spaanstalige wereld een gigantische afzetmarkt voor jouw producten of diensten. Je bereikt deze markt het best met Spaanse vertalingen van topkwaliteit. Teksten die niet aanvoelen als vertalingen, maar als originele stukken. Ons Spaans vertaalbureau zorgt daarvoor. Onze ervaren projectcoördinatoren adviseren je graag en selecteren de beste vertaler voor jouw Spaanse vertaling.

Europees Spaans of Latijns-Amerikaans Spaans

Spaans wordt natuurlijk gesproken in Spanje, maar ook in het grootste deel van Zuid-Amerika. Toch is het niet zo dat je met één vertaling uit de voeten kunt in de complete Spaanstalige wereld. De verschillen tussen Europees Spaans en Latijns-Amerikaans Spaans zijn groot. En ook binnen Latijns-Amerika zelf zijn er behoorlijke regionale verschillen. Laat ons Spaans vertaalbureau daarom altijd precies weten voor welk land de teksten bedoeld zijn en wie de doelgroep is. Wij werken met native speakers uit zowel Latijns-Amerika als Spanje. Onze projectcoördinatoren zorgen ervoor dat de juiste Spaanse vertaler voor jouw opdracht wordt ingezet.

Spaanse vertaling, welke variant?

Is Spanje jouw beoogde markt, dan is het belangrijk om te bepalen welke variant van het Spaans je nodig hebt. De bekendste is het Castiliaans, de officiële nationale taal van Spanje. Daarnaast zijn er vier regionale talen:

 • Catalaans
 • Baskisch
 • Galicisch
 • Aranees

In de bovenstaande regio’s zijn de genoemde talen net zo officieel als het standaard Spaans. In sommige streken is de regionale taal zelfs gangbaarder dan het Castiliaans. Het is daarom belangrijk om bij ons Spaans vertaalbureau aan te geven voor welke doelgroep jouw Spaanse vertalingen bedoeld zijn. Samen kiezen we dan de best mogelijke variant. Zijn de teksten bedoeld voor een brede doelgroep, dan zit je met het Castiliaans vaak goed.

Vertaling Nederlands - Spaans en Spaans - Nederlands

Bij ons Spaans vertaalbureau worden vertalingen Nederlands - Spaans en Spaans - Nederlands het meest aangevraagd. Maar we vertalen ook Spaanse teksten van en naar elke andere taal. Ben je benieuwd of we ook de door jouw gewenste talencombinatie vertalen? Neem vrijblijvend contact op met ons Spaans vertaalbureau en we vertellen het je graag.

Gecertificeerd Spaans vertaalbureau voor elke tekstsoort

Het Spaans vertaalbureau van Taalcentrum-VU is ISO 17100-gecertificeerd. Deze kwaliteitsnormering betekent dat we altijd native speakers inzetten voor jouw vertalingen. Zij kennen de Spaanse gewoontes en gebruiken en weten de juiste woorden binnen een bepaalde context te kiezen. Onze vertalingen Spaans worden ook altijd nagekeken door een revisor. De revisor haalt eventuele kleine foutjes uit de tekst en zorgt voor een goedlopend verhaal. Deze kwaliteitsprocedure hanteren we voor elke mogelijke tekstsoort. Of je nu een handleiding wilt vertalen naar het Spaans, een brochure of een complete website, ons Spaans vertaalbureau helpt je graag.

Zuid-Europese vertalingen

Taalcentrum-VU is gespecialiseerd in Zuid-Europese vertalingen. Laat jouw tekst vertalen naar het FransGrieksPortugees of Italiaans. Altijd native speakers, altijd inclusief revisie.

Vertalingen in andere talen nodig?

Wil je je helemaal richten op de Zuid-Europese markt, vergeet dan Italië, Portugal en Griekenland niet. Het vertaalbureau van Taalcentrum-VU levert vertalingen van en naar alle talen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer vrijblijvend hoe we je kunnen helpen.

Ook interessant

Juridisch vertaalbureau

 • Juridische vertalers uit het vak
 • Thuis in juridisch jargon
 • Beëdigde vertaling geen probleem

Boek vertalen

 • Boekvertalers met expertise
 • Professioneel projectmanagement
 • Boekvertalingen van en naar elke taal

Rapport vertalen

 • Bereik een internationaal publiek
 • Altijd de juiste terminologie
 • Vertrouwelijke documenten

Ik ontvang graag een vertaalofferte

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

149